+31 6 41213231 info@ipsovideo.nl

Veelgestelde vragen

Video over een evenement of congres

Wat komt er precies in de event video?

Wat de inhoud van de video wordt, hangt af van uw wensen. Van tevoren bespreken we wat de doelgroep en de gewenste inhoud en duur van de video zijn. Een event video kan gemaakt worden als een aftermovie, al dan niet met reacties van bezoekers. Ook kunnen (keynote) sprekers aan het woord komen, maar een video-overzicht zonder sprekers is ook goed mogelijk.
Ipsovideo draagt zorg voor de opnamen, editing en styling, en levert een complete productie af in het gewenste formaat.

Wat voor soorten video kan Ipsovideo maken over mijn event?

De meest gevraagde event video is een verslag van het evenement. Dat kan in lengte variëren, meestal kiezen opdrachtgevers een lengte tussen de 1,5 en 5 minuten. Zo’n event video geeft een beeld van de sfeer op het event en een kort overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen.

Soms is het zinvol of nodig om volledige lezingen, colleges of presentaties op te nemen en integraal op video uit te brengen. Uiteraard is dat mogelijk, naar wens wordt een eventuele presentatie daarbij in de video geïntegreerd.

Daarnaast worden soms voorafgaand aan een event of congres korte teaser video’s gemaakt om bezoekers te enthousiasmeren en twijfelaars alsnog over de streep te halen. In zulke video’s komen bijvoorbeeld vast belangrijke sprekers aan het woord, die in 30 seconden tot een minuut alvast een inhoudelijk onderwerp aanstippen of de toekomstige bezoekers aan het denken zetten.

Kan een event video op elke lokatie gemaakt worden?

Ja, in principe is dat mogelijk. Wij werken onafhankelijk van lokatie en kunnen zowel binnen als buiten werken. Uiteraard zijn we buiten afhankelijk van de weersomstandigheden, maar dat geldt ook voor het event zelf. Zo filmden we eerder al in operatiekamers, op een naftakraker, in laboratoria en bloedbanken, op schepen en bouwplaatsen, in kerken en natuurgebieden – en natuurlijk in talloze congresruimten.

Moet ik een event video lang van tevoren aanvragen?

Nee.
Afhankelijk van onze agenda kunnen we soms dezelfde week nog een aanvraag inwilligen, omdat we flexibel kunnen werken. Daarbij maken we dan direct afspraken over de opleveringstermijn.

Wanneer u zeker wilt zijn van onze beschikbaarheid, is het natuurlijk wel raadzaam om tijdig te boeken!

Kan ik ook volledige lezingen/colleges/presentaties laten opnemen?

Ja, uiteraard is dat mogelijk.

We kunnen daarbij desgewenst de aangeleverde presentatie (slides, afbeeldingen etc.) van de spreker verwerken in de video.

Kunnen jullie ook foto's maken?

Ja, dat kan, maar niet door dezelfde persoon die de video maakt. Hiervoor werken we samen met een ervaren event fotografie-partner.

Hoe snel is de video klaar?

Een gewone event video is meestal binnen enkele dagen na afloop van het evenement gereed. Er is ook de mogelijkheid om tijdens het laatste deel van het evenement de editing te laten plaatsvinden, zodat aan het einde al naar de video gekeken kan worden. Voorafgaand aan de opnamen maken we afspraken over de aflevering.

Videojournaals

Is een videojournaal geschikt voor mijn bedrijf/vereniging/school?

Ja.
In elke organisatie zijn dingen die de moeite waard zijn om te laten zien.
In elke organisatie zijn verhalen die het waard zijn om verteld te worden.
Laat zien waar uw organisatie trots op is, laat zien wie er bij uw community hoort!

Maar ik heb al een magazine/nieuwsbrief?

Met een geschreven bericht bereikt u een specifiek publiek, namelijk die mensen die bereid én in staat zijn te lezen.
Maar wat als mensen (nog) niet kunnen lezen? Of als ze geen toegang hebben tot uw folder, tijdschrift of krant?
Video spreekt veel mensen zo aan, dat ze het gaan delen, doorsturen en nog eens bekijken. Van klein tot groot en van jong tot oud: bijna iedereen kan genieten van video.

Is een videojournaal duur?

De kosten van een videojournaal hangen natuurlijk af van de wensen van de opdrachtgever, de frequentie en de bijdrage die de medewerkers van de opdrachtgever zelf kunnen leveren.

Wel is het zo dat videojournaals een erg efficiënte manier zijn om te communiceren met een doelgroep. De prijs van een videominuut wordt daarmee een interessante investering, omdat u er misschien wel veel meer mensen mee bereikt dan met een geschreven pagina in een magazine of nieuwsbrief.

Moet ik naar een studio komen?

Nee.

Wij werken volledig op lokatie en bouwen desgewenst een volledige chromakey (‘groen scherm’) studio op in uw eigen school, bedrijf of instelling. Eenvoudige 220V stopcontacten zijn daarvoor voldoende. In bijna elk gebouw zijn geschikte ruimtes te vinden om opnamen te maken.

Is het veel werk voor mijn mensen?

Dat hangt er vanaf hoeveel tijd mensen zelf erin willen en kunnen steken. Wij verwerken desgewenst allerlei aangeleverd materiaal. Van tevoren spreken we af hoeveel bijdrage er nodig is vanuit de organisatie. In praktijk blijkt vaak dat mensen het erg leuk vinden om bij te dragen, hetzij door ‘een rol te spelen’ hetzij door zelf videomateriaal aan te leveren.

Hoe vaak moet ik een videojournaal maken?

Dat hangt van uw wensen af. Voor veel opdrachtgevers is een maandjournaal of een kwartaaljournaal erg geschikt. Maar er is natuurlijk niets tegen een trimesterjournaal… of een vakantiejournaal… of gewoon een journaal op onregelmatige basis. Ook maken we bijvoorbeeld gedurende projecten (bijv. themamaand, nieuwbouw) wel een weekjournaal.